Ny kreditnota

Skal du kreditere en faktura, har du 3 mulige valg.

1. Alternativ 1: Det mest vanlige, er å velge Fakturaer i venstre meny. Da vil du se fakturaarkivet. Finn fakturaen som skal krediteres i listen. Deretter klikker du på knappen til høyre på linjen og velger Krediter.
  2. Alternativ 2: Du kan velge Fakturaer i venstre meny og deretter finne du en knapp til høyre i bildet hvor det står Ny faktura. Benytter du pilen på knappen kan du endre til Ny kreditnota.
  3. Alternativ 3 er å velge Ny faktura med for eksempel +-tegnet bak Fakturaer i venstre meny, og deretter krysse av for at dette er en kreditnota øverst i bildet bak firmanavn.

Bruker du alternativ 2 eller 3, får du spørsmål om hvorvidt du ønsker å kreditere en tidligere faktura.

Svarer du Ja, vil du komme til Fakturaarkivet og kan velge fakturaen du ønsker å kreditere. Klikk på knappen til høyre på linjen for å kreditere den aktuelle fakturaen. Da blir kreditnotaen automatisk fylt ut. Du kan selvfølgelig redigere den hvis du ønsker å lage en del-kreditering.

Svarer du Nei, registrerer du informasjon på samme måte som en vanlig faktura. Eneste forskjell er at “antall” blir som standard foreslått til -1.

Du kan ha en egen nummerserie for kreditnotaer. Dette velges av regnskapsfører under oppstart.